Waarom Zwempret

Kind staat centraal

Elk kind  moet de kans krijgen om in zijn eigen tempo te leren zwemmen. Bij zwempret Amsterdam  wordt er daarom ook gedifferentieerd lesgegeven, waardoor ieder kind op zijn/haar eigen niveau les krijgt en de zwemlessen op eigen tempo kunnen volbrengen. Bij aanvang beginnen alle kinderen in het Zeepaard groep. In dit niveau krijgen wij  een goed inzicht van het individuele startniveau en het watervrij zijn per kind. Zodra ze toe zijn aan het daadwerkelijk aanleren van zwemslagen, worden ze in een passende lesgroep geplaatst of blijven in deze groep als het niveau van de andere kinderen gelijk op gaat. Voordat uw kind op zwemles gaat, is het belangrijk dat hij/zij al kennis heeft gemaakt met een zwembad en water kan verdragen onder de douche.

Reguliere zwemlessen worden gegeven in kleine groepen (max. 9 kinderen) onder begeleiding van 1 ervaren gediplomeerde zweminstructeur,  waardoor er meer individuele aandacht is per kind, plezier staat voorop.

Gedifferentieerd lesgeven

De zweminstructeur is voldoende in staat de lesinhoud aan te passen aan het niveau van elk kind. Leren zwemmen is ook een individuele activiteit.

Plezier staat voorop

Het leren zwemmen gaat veel makkelijker en beter als je er ook plezier aan beleeft. Het enthousiasme van de zweminstructeur, de keuze van oefenstof en het gebruik van diverse materialen tijdens de zwemlessen draagt bij aan het plezier. Plezier bij de zwemles vergroot de kans op  succes, wat resulteert in ‘een leven lang’ zwemplezier.

Doel van ons lesplan                                                             

Wij streven ernaar dat de kinderen van het begin tot het behalen van het A diploma bij dezelfde instructeur blijven zwemmen, hoe fijn is dat, de instructeur leert het kindje door en door kennen waardoor het maximale uit het kind gehaald kan worden. Uiteraard als een kindje sneller gaat en meer uitdaging nodig heeft dan plaatsen wij deze in een groep wat beter aansluit en de uitdaging weer groter maakt om verder te gaan.

Kun je een keer niet naar zwemles komen?

Ben je door omstandigheden niet in staat om naar de les te komen, dan kun je via de persoonlijke pagina de les afmelden. Je krijgt hiervoor een inhaalles, zodat je deze op een ander moment kunt komen inhalen. Je kunt tot max 3 inhaallessen opsparen.

Leren zwemmen is een activiteit wat gewaarborgd wordt door continuïteit, alleen zo leer je goed zwemmen

Veiligheid

Wij werken met rubberpolsbandje.

Per lesniveau krijgt een kind een gekleurd rubber polsbandje.

Dit moet iedere les gedragen worden tijdens de zwemles. De instructeur kan gelijk aan de kleur zien in welk niveau een kindje zwemt. Daardoor kan er extra veiligheid worden geboden aan de kinderen die nog aan het begin van het hele traject van het  leren zwemmen staan.