Waarom Zwem ABC

Waarom zou je het complete zwem ABC gaan halen en niet al stoppen na je B?

Heel veel ouders hebben nog het idee om na het B diploma te stoppen met zwemmen. Dat idee komt nog vanuit de tijd dat ouders zelf zwemles hadden en na het B diploma stopte met zwemmen.

De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en bestaan uit het Zwem-ABC, de Zwemcertificaten en de Zwemvaardigheidsdiploma’s. Daar is heel goed over nagedacht. Zwempret Amsterdam bezit deze licentie om kinderen op te leiden voor deze zwemdiploma’s Deze licentie is voor ouders een houvast dat zij bij een zwemschool zijn die in het bezit is van dit keurmerk.

Het huidige zwem ABC is de basis van goed en veilig zwemonderwijs. Als je zwem ABC in je bezit hebt dan voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Wel is belangrijk om te blijven zwemmen na het behalen van het zwem ABC.

Wat houden de zwemdiploma’s eigenlijk in.

Zwemdiploma A

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties Anders gezegd je kunt overleven. Zwemdiploma A is de opstap naar

Zwemdiploma B

Zwemdiploma B Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C.

Zwemdiploma C

Nationale Norm Zwemveiligheid Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Hoe weet je of je hét Nationaal Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid in handen hebt?

Het Nationaal Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid is een waardedocument. Helaas rouleren er ook kopieën of nagemaakte exemplaren. Wil je zeker weten dat je een Nationaal Zwemdiploma A, B of C van de Nationale Raad Zwemveiligheid hebt? Check dan of het diploma voorzien is van de echtheidskenmerken, of dat het volgende logo zichtbaar is op de website van een zwembad of zwemschool